Een zachte uitvaart

Wikkelgoed in de Standaard

Wikkelgoed stond begin deze maand in een mooi artikel in de Belgische kwaliteitskrant De Standaard, met als titel ‘De aaibare dood’.

De ‘aaibare dood’ sluit precies aan bij ons gedachtegoed over hoe een zachte uitvaart zou moeten zijn. Er wordt genoemd dat de dood niet iets is dat weggestopt moet worden, maar dat het maar het best aanvaardbaar gemaakt kan worden. En dat dit gedaan kan worden door er echt een overgangsritueel van te maken, waarbij de overledene elke dag een stukje meer wordt toegedekt. Het kan beangstigend voelen om het silhouet nog te zien, maar mensen zijn vaak blij om het toch meegemaakt te hebben. Het past namelijk bij een intiem en persoonlijk afscheid. Ook het natuurlijke aspect wordt gewaardeerd. En het feit dat de lijkwade steeds populairder wordt, valt niet meer te ontkennen.

Lees het hele artikel hier.

Lijkwaden in België.

Steeds meer uitvaartbegeleiders in België weten Wikkelgoed inmiddels te vinden. Wikkelgoed werkt al jaren samen met Greet Chielens van Doodgewoon in Brugge. Zij gelooft sterk in het concept van de lijkwade en helpt ons met onze missie om een meer persoonlijker en zachter afscheid mogelijk te maken. Meer informatie over het bedrijf is hier te vinden.

Hennep lijkwade - Wikkelgoed

 

 

Meer nieuws

Sluiten