Een zachte uitvaart

Wikkelgoed en Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Dat Wikkelgoed een samenwerking is aangegaan met natuurbegraafplaats Hillig Meer is niet verwonderlijk. Beide staan voor een natuurlijke uitvaart.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Een natuurlijke uitvaart vindt het best plaats te midden van de natuur. Een betere plek dan natuurbegraafplaats Hillig Meer is dan haast niet denkbaar. Want een van de belangrijkste doelstellingen is het behoud van flora en fauna voor toekomstige generaties. Het gaat om de harmonie en dit houdt dan ook in dat het milieu zo min mogelijk belast moet worden. De opbrengsten komen ten goede aan natuur- en bosbeheer. Zo dragen de mensen die er een plek reserveren allemaal een steentje bij aan behoud van de natuur voor toekomstige generaties.

De biologische producten van Wikkelgoed

Onze waden zijn allemaal van natuurlijke materialen gemaakt en zoveel mogelijk biologisch. Bij natuurbegraafplaats Hillig Meer staat een van onze waden uitgestald. Nu is dat de Zachte wade die is gemaakt van zacht flanel en is GOTS-gecertificeerd is. Dit is een wereldwijde textielstandaard die aangeeft dat het textiel 100% biologisch geproduceerd is. Ook onze Schaal van onbespoten Hollandse Wilgentenen is hier te bewonderen. Deze producten sluiten mooi aan bij het gedachtegoed van natuurbegraafplaats Hillig Meer.

Persoonlijke sfeer

U mag de begrafenis vormgeven zoals u dat zelf wenst. Zolang respect voor de natuur en de overledenen voorop staat. Dat onze lijkwades en draagbaren zo mooi op dit concept aansluiten, staat natuurlijk buiten kijf. Er kan gekozen worden voor een wade die precies bij de overledene past. Het wikkelen is het begin van het rouwproces, omdat u zo dichtbij het lichaam bent en de overledene zacht toedekt. De contouren van het lichaam zijn vaak nog te zien onder de wade. Zo is het afscheid een ode aan het leven van de overledene.

Eeuwigdurende grafrust

Op natuurbegraafplaats Hillig Meer is voor eeuwig rust. U betaalt eenmalig voor een plek met eeuwig grafrecht. Hier kan het stoffelijk overschot gewikkeld in een mooie wade dan rustig één worden met de natuur.

Natuurbegraafplaats Hillig meer

Meer nieuws

Sluiten