Een zachte uitvaart

Vouwinstructie lijkwade

Het is niet ingewikkeld om iemand in te wikkelen. Met de speciaal ontwikkelde vouwinstructie lijkwade van Wikkelgoed kunt u makkelijk zelf thuis de overledene inwikkelen. We hebben een vouwinstructie voor open opbaring en voor gesloten opbaring.

Vouwinstructie lijkwade voor open opbaring

Voor open opbaring kunt u de lijkwade zo vouwen dat het hoofd nog zichtbaar blijft en omrandt wordt de stof van de wade. Die kan mooi om het gezicht heen gedrapeerd worden waardoor een zachte omlijsting ontstaat. Hiervoor wordt vaak gekozen bij opbaring in huis. Zo is de overledene meer aanwezig in de ruimte.

 

Vouwmethode voor gesloten opbaring

Voor de gesloten opbaring begint het vouwen zoals bij de open opbaring, maar wordt het hoofd ook bedekt, op dezelfde manier als de voeten. U kunt ervoor kiezen om elke dag een stuk te vouwen, zodat de overledene stap voor stap wordt ingewikkeld, op uw eigen tempo.

Symboliek

Het inwikkelen wordt vaak gezien als een symbolisch afscheid. Door de nabijheid bij het lichaam en het toedekken, wordt het afscheid tastbaar. Dit is dan een concrete eerste stap in het rouwproces en kan ook in familie- of vriendenkring gedaan worden, waarna er bijvoorbeeld briefjes of bloemen tussen de plooien van de wade gestoken kunnen worden.

De vouwinstructie is hier ook te downloaden. Klik hier voor de vouwinstructie in pdf.

vouwinstructie lijkwade

Meer nieuws

Sluiten