Een zachte uitvaart

De Uitvaartduif. Witte duiven tijdens de uitvaart

De Uitvaartduif Er zijn 1001 mogelijkheden als het aankomt op het vormgeven van een uitvaart. En wij zijn niet de laatsten die dat kunnen beamen. Onze producten staan namelijk voor vernieuwing, symboliek, persoonlijkheid en zachtheid. Maar er zijn ook veel andere mogelijkheden die aan deze voorwaarden voldoen. Zo ook de uitvaartduif. Dit is een witte duif die kan worden losgelaten tijdens een uitvaart, bijvoorbeeld bij het graf. Zo wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan de uitvaart.

Symboliek

De duif staat symbool voor vrede. In het Christelijke geloof staat een duif symbool voor de heilige geest. En op oude schilderijen staat een duif vaak symbool voor de ziel. Deze drie betekenissen samen vormen een unieke symboliek tijdens een uitvaart. Het kan een vredig gevoel geven. Daarnaast staat een duivenpaartje symbool voor liefde. Het hoeft dus niet per se één duif te zijn, er kan ook gekozen worden voor meerdere.

 

Loslaten van de duif

Loslaten krijgt met een duif een heel concrete betekenisgeving. Het moment dat de duif wordt losgelaten, uit de mand of uit de hand, stijgt de ziel als het ware naar de hemel. Zo laat je iets tastbaars los dat symbool staat voor iets onaanraakbaars. En dat kan veel mensen helpen in het rouwproces, omdat er een precies moment van loslaten visueel gemaakt wordt. Ook onze producten dragen bij aan dit proces van loslaten. Met het inwikkelen van de overledene wordt het afscheid tastbaar.

 

Wikkelgoed en de Uitvaartduif

Een uitvaartduif sluit mooi aan bij onze producten, want het is allebei puur, vredig en zacht. Daarnaast is het mandje van de duif gemaakt van wilgentenen en hebben wij ook twee draagbaren van wilgentenen. Visueel is dit dan ook een hele mooie combinatie. Maar ook onze zachte wades passen goed bij het zachte karakter van de duif. Een uitvaart hoeft niet stijf te zijn. U kunt het invullen zoals u zelf wilt. Meer informatie vindt u op de website van de uitvaartduif.

de uitvaartduif

 

Meer nieuws

Sluiten