Een zachte uitvaart

Nieuw FAIR TRADE LIJKWADE uit Nepal

Gelukkig kan Wikkelgoed weer een Fair trade wade aanbieden. Deze stof is met de hand geweven in Nepal. Een levendige stof van dunne katoen, waar met een onregelmatige draad gewerkt is. De lijkwade van deze stof lijkt wel een zachte, lichte wolk. De kleur van de ongebleekte katoen is ecru. Met deze Nepal wade steunt u de mensen in Bhaktapur, die daardoor een goed leven hebben met eerlijk werk en loon.

Het verhaal van de stof

De NEPALstof wordt geweven bij een kleinschalige textiel werkplaats in Bhaktapur, dat ongeveer 15 kilometer van de hoofdstad Kathmandu ligt. Bij Chandra- Handicrafts werken op dit moment ongeveer 50 mensen, grotendeels vrouwen.Het is een werkplaats met een sociaal beleid. De medewerkers zijn heel collegiaal en staan elkaar met raad en daad bij als dat nodig is. Er wordt vooral gewerkt voor de Stichting Madal Nepal Hande, die een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met SARI (Samenwerken Aan een Rechtvaardige Import). Madal Nepal Handel is, evenals SARI erkent als importeur door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.

De werknemers

De werknemers van Chandra- Handicrafts verdienen er een leefbaar loon. Dat loon ligt aanzienlijk hoger dan het door de Nepalese regering vastgestelde minimumloon. De afgelopen jaren is heel veel scholing verzorgd voor de medewerkers, vooral op het gebied van verven en weven, maar ook naaitechnisch. Ook de werkomstandigheden zijn aanzienlijk verbeterd. Medewerkers van Madal en SaRI bezoeken Chandra- Handicrafts meermalen per jaar en geven waar nodig bijscholing en spreken nieuwe opdrachten door. Zo zijn deze mensen verzekerd van een vaste baan en inkomen voor de toekomst.

Meer nieuws

Sluiten