Een zachte uitvaart

Een biologische uitvaart: het kan!

De meerderheid van Nederland leeft nog steeds in de veronderstelling dat een uitvaart moet gebeuren met een doodnormale kist. Kisten zijn van hout en vergaan redelijk snel, dus inderdaad, wat dat betreft zijn ze natuurvriendelijk. Ware het niet dat er meestal chemische lijm in deze kisten verwerkt zit. Dat is natuurlijk behoorlijk slecht voor de bodemcultuur, maar wordt helaas gewoon toegestaan door de wet. Hier hoeft u echter geen genoegen mee te nemen, er zijn andere mogelijkheden.

Biologische uitvaart: het kan

Wij zetten ons in om een uitvaart zo natuurlijk mogelijk te maken. Onze lijkwades en draagbaren zijn dan ook stuk voor stuk van natuurlijk materiaal vervaardigd. Dit gaat zo ver, dat zelfs het stiksel van de wades van katoendraad is gemaakt, in plaats van wat de makkelijke optie zou zijn: nylondraad. Want als je iets doet, moet je het goed doen. Dat is onze ideologie als het gaat om de idealen die we koesteren. Elke dag komen we weer een stapje dichterbij een duurzame wereld en een biologische uitvaart.

Biologische stoffen

De wades die volledig van biologische stof gemaakt zijn, zijn de Dikke wade van canvaskatoen, de Zachte wade van heerlijk flanel en de Hennep wade van stoere hennepstof. De teelt van katoen en hennep gebeurt geheel op duurzame wijze, zonder toevoeging van chemische middelen. Dat maakt het tot eerlijke producten die u met een gerust hart om de overledene kunt wikkelen en terug kunt geven aan de natuur.

De Dikke wade is vervaardigt van een prachtige stugge biologische canvas. Deze wade is rondom afgezet met een keperband gemaakt van duurzaam hennep. Door dit band ontstaat een mooi spel van lijnen tijdens de open opbaring.

De Zachte wade van een heerlijk zachte 100% biologische flanel valt, door de dikheid, met veel volume om het lichaam heen. Daardoor zul je dus wat minder van de contouren van het lichaam zien.

De Hennep wade is gemaakt van het zeer duurzame hennep vlas. Hennep groeit zo gemakkelijk en snel dat er geen kunstmest nodig is. Dit is natuurlijk erg goed voor het milieu.

Baren van snoeihout

Ook twee van onze draagbaren zijn volledig van biologisch materiaal vervaardigd. De Takkenbaar en de Schaal zijn beide van onbespoten snoeihout van Hollandse wilgenbomen gemaakt. Deze producten zijn ontzettend duurzaam, want dit snoeihout zou anders gewoon weggegooid worden. Wij recyclen het. En dat is een mooie gedachte als je bedenkt dat leven en dood eigenlijk ook gewoon een eindeloze recycle is.

Biologische uitvaart met de hennep wade

Meer nieuws

Sluiten